top of page
Search
  • Writer's pictureSpotlight 2021

Storytel

Kiinnostaako uunituoreet kirjauutuudet tai kirjallisuuden ikivihreät klassikot? Olemme saaneet kunnian toimia yhteistyössä Storytellin kanssa, sillä he ovat mukana sponsoroimassa päätapahtumaamme. Storytel on yksi maailman suosituimmista äänikirjapalveluista, ja heidän visionaan on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden avulla. Heidän palvelustaan löytää laajan valikoiman niin ääni- ja e-kirjoja kuin myös podcasteja ja Storytel Original aineistoa, joten heidän valikoimastaan löytyy jokaiselle jotain. Lisäksi Storytel on kustannuskonserni, johon kuuluu muun muassa kustantamot Gummerus Kustannus, People's Press sekä StorySide.


Äänikirjat ovat erittäin kätevä ja kiva tapa lukea kirjoja. Koen lukemisen hieman haastavana ja minulla on korkea kynnys sille, että kävelisin kirjastoon lainailemaan kirjoja ja välillä tuntuu, että ei ole yksinkertaisesti aikaa istua alas lukemaan. Äänikirjoissa lukemisen kynnys on huomattavasti pienempi, sillä kirjat löytyvät puhelimesta, ja niitä pystyy kuunnella samalla kun tekee jotain muuta. Itse tykkään kuunnella äänikirjoja esimerkiksi samalla kun siivoan, käyn lenkillä, matkustan autolla, bussilla tai junalla yms. Kerran automatkalla lappiin kuuntelin kokonaisen kirjan yhdellä istumalla! Samalla kyseiset arkiset askareet tuntuvat kivemmilta, kun voi kuunnella hyvää kirjaa samalla. Kirjoja pystyy myös tallentamaan sovellukseen, jolloin niitä pystyy kuuntelemaan myös ilman nettiyhteyttä esimerkiksi lentokoneessa. Erityisesti pidän vielä siitä, että sovellus suosittelee kirjoja minulle ja pystyn helposti selailemaan itseäni kiinnostavia kirjoja erilaisten kategorioiden ja arvosteluiden mukaan. Kokemuksella voin sanoa, että laajasta valikoimasta löytää sopivaa kuunneltavaa ihan mitä sillä hetkellä huvittaa kuunnella. Heidän sovelluksensa on todella helppokäyttöinen, ja se toimii kuten mikä tahansa muukin suoratoistopalvelu. Suosikkiominaisuuksia heidän palvelussaan on laaja valikoima, uniajastin sekä korkeakouluopiskelijoille suunnattu tarjous, jolla korkeakouluopiskelijat saavat palvelun käyttöönsä puoleen hintaan.Idiootit ympärilläni

Yksi lempikirjoistani Storytellissä on Thomas Eriksonin suosittu kirja idiootit ympärilläni. Thomas Erikson on kirjailija ja tutkija, joka on keskittynyt ihmisten väliseen vuorovaikutukseen erilaisissa yhteisöissä. Kirjassa Thomas esittelee neljä erilaista ihmistyyppiä, joita hän nimittää punaiseksi, keltaiseksi, vihreäksi ja siniseksi persoonallisuustyypiksi. Kirja etenee niin, että Thomas ottaa vuorotellen jokaisen ihmistyypin käsittelyyn ja avaa humoristisella tavalla kyseisen tyypin tapaa ajatella ja toimia sekä tyypillisiä vahvuuksia ja heikkouksia.


Vaikkakin kirja on paljon mielipiteitä jakava ja kritiikkiäkin osakseen saanut, oli se mielestäni ehdottomasti lukemisen arvoinen. Käyttäytymispsykologiaa paljon opiskelleelle kirja saattaa olla liian yksinkertaistava ja toki lukiessa on hyvä ymmärtää, että todellisessa maailmassa harva ihminen omistaa vain yhden yksinkertaisen persoonallisuustyypin. Aiheeseen ollenkaan perehtymättömälle kirja oli kuitenkin hyvin antoisaa luettavaa juurikin siksi, että se antoi yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän kuvan käyttäytymispsykologiasta, ja herätti kiinnostuksen tutustua aiheeseen lisää. Itselle kirjan suurin anti oli se, että todella ymmärtää ihmisten olevan erilaisia. Kirja auttoi minua ymmärtämään, että ihmiset ajattelevat ja toimivat luonnostaan eri tavalla ja toiset saattavat kokea jotkin tilanteet täysin eri tavalla kuin minä.


Alkemisti

Toisena kirjasuosituksena voin suositella Paulo Coelhon teosta Alkemisti. Paulo Coelho on brasilialainen kirjailija, joka on tunnettu symboliikkaa sisältävistä matkakertomuksista. Myös Alkemisti kertoo andalusialaisesta köyhästä paimenpojasta Santiagosta, joka näkee unta aarteesta, ja päättää lähteä maailmalle etsimään sitä. Monen kohtaamisen kautta hän päätyy Espanjasta Egyptin aavikoiden kautta pyramideille, ja kohtaa matkallaan alkemistin. Kirja kertoo mukaansatempaavalla ja symbolisella tavalla elämäntarkoituksen etsimisestä ja omien unelmien toteuttamisesta ja toteutumisesta. Tarina inspiroi, ja antaa ajattelemisen aihetta elämää ja unelmia kohtaan. Kirja pitää sisällään paljon viisauksia, ja kertoo merkityksen löytämisestä omaan elämäänsä unelmien avulla.


Kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen.”


Lyhyet Vastaukset Suuriin Kysymyksiin - Stephen Hawking

Kolmas kirjasuositus on ihmisille, jotka rakastavat suurten kysymysten pohtimista, uusien näkökulmien etsijöille tieteestä kiinnostuneille (viimeinen ei ole pakollisuus). Kyseinen kirja jäi tutkija Stephen Hawkingin viimeiseksi. Viimeisessä kirjassaan hän kertoilee omia näkemyksiään kysymyksiin kuten “Mistä me tulemme?” , “Onko ulkoavaruudessa elämää” sekä “Onko tekoäly pelastuksemme vai tuhomme?”. Kirja on kokoelma vuosien varrella Hawkingin muistiin kirjoittamien kysymysten vastauksista. Niiden lisäksi Hawking kertoo siitä, miksi on tärkeää olla utelias ja uskaltaa kysyä kysymyksiä.


67 views0 comments

Comments


bottom of page