top of page
Search
  • Writer's pictureVieraskynä

Onko yrittäjyys meidän juttu?

Updated: Sep 30, 2022

Moikka Spotlightin blogin lukijat! Saimme kunnian tulla kirjoittamaan Spotlightin blogiin aiheesta “Onko yrittäjyys meidän juttu?”. Tässä blogitekstissä avaamme tätä kysymystä sekä sitä, mikä tekee yrittäjyydestä meidän jutun.


Kuten edellisestä lauseesta pystyykin päättelemään, yrittäjyys tosiaan on meidän juttu. Meistä kumpikaan ei haluaisi tällä hetkellä tehdä mitään muuta työtä. Yrittäjyys tuntuu tämänhetkiseen elämäntilanteeseen parhaimmalta vaihtoehdolta, sillä opintojen ohella voi yrittäjänä itse säädellä omaa työaikaa ja -määrää. Olemme molemmat kuitenkin jo nyt sitä mieltä, että Onnan tarina jatkuu vielä valmistumisen jälkeenkin, muuttuen silloin meidän molempien täysipäiväiseksi työksi.


Kysymykseen ”Onko yrittäjyys meidän juttu?” oli siis helppo vastata. Mutta mitkä ovat niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat myönteiseen vastaukseen? Näitä tekijöitä on useita, mutta avaamme nyt kolme merkittävintä tekijää, joiden takia koemme yrittäjyyden sopivan nimenomaan meille kahdelle. Nämä kolme asiaa ovat: vapaus, itsensä toteuttaminen ja monipuolinen työympäristö.


Vapaus

Vapaus on meille yksi tärkeimmistä arvoista työelämässä. Kaipaamme molemmat

työnteossa tilaa ja joustavuutta, jotta pystymme antamaan parhaan panoksemme. Vaikka usein teemmekin työpäivät kello 08:00-16:00 välillä, antaa yrittäjyys meille mahdollisuuden valita omat työajat. Meidän on helppo sopia tärkeiden menojen tullessa vapaapäiviä ja tarpeen tullen jakaa työtunnit muille päiville. Lisäksi pystymme välillä tekemään työhommia etänä, mikä antaa joustavuutta myös matkustelulle. Tämä vapauden tunne tuntuu ihanalta ja meidän kohdallamme lievittää myös stressiä!


Itsensä toteuttaminen

Yrittäjänä pääsee toteuttamaan itseään ja hyödyntämään omaa luovuuttaan paremmin kuin monissa muissa työpaikoissa. Ainakin meillä on tällainen kokemus. Saamme yrittäjinä itse päättää, millaisia asiakkuuksia haluamme, mitä palveluita yrityksemme tarjoaa ja millä erilaisilla tavoilla toteutamme työtämme. Tietysti asiakkailla on omat tarpeensa ja toiveensa, joiden mukaan työ tehdään. Tämä antaakin työllemme sopivat ääriviivat, joiden mukaan työskennellä. Vapaus ja itsensä toteuttaminen linkittyvät hyvin yhteen; yrittäjyyden tuoma vapaus antaa mahdollisuuden itsensä toteuttamiselle.


Monipuolinen työympäristö

Monipuolisella työympäristöllä tarkoitamme sitä, että yrittäjinä pääsemme tekemään monipuolisesti erilaisia töitä erilaisille asiakkaille. Pääsemme tapaamaan paljon uusia ihmisiä ja tutustumaan itselle uusiin toimialoihin. Tämä avartaa omaa ajatusmaailmaa ja luo sellaisia kokemuksia, joihin ei välttämättä muissa töissä tulisi mahdollisuutta. Olemmekin jo useaan otteeseen tokaisseet toisillemme kysymyksen: ”Mitä me oikein teemme työksemme?”, ihmetellen sitä, kuinka siisteihin juttuihin olemme päässeet osallistumaan.

Olemme päässeet työssämme tekemään ja kokemaan ihan huippujuttuja tämän vajaan vuoden aikana!


Suosittelemmeko yrittäjyyttä muille?

Kyllä ja ei. Vaikka vastaus ensimmäiseen kysymykseen “Onko yrittäjyys meidän juttu?” olikin helppo, ei tähän viimeiseen kysymykseen ole niin helppoa vastausta. Osalle suosittelemme, osalle emme. Vaikka olemme tässä blogitekstissä ainoastaan kehuneet yrittäjyyttä, on siinä myös kääntöpuolensa. Vapauden mukana tulee vastuu, itsensä toteuttamisen haastajana epävarmuus sekä monipuolisen työympäristön kääntöpuolena hektisyys ja hallinnan tarve. Meidän ohjeemme yrittäjyyttä harkitsevalle onkin pohtia omaa luonnettaan ja miettiä omien piirteiden yhdistämistä yrittäjyyteen. Ei ole olemassa yhtä oikeaa ja helppoa tapaa olla yrittäjä. Jos olisi, niin maailma olisi varmaan aika tylsä paikka.


Yhteenvetona: Yrittäjyys ei ole helppoa, mutta kun siinä onnistuu, se antaa paljon enemmän kuin ottaa. <3


Onna Viestintä,

Oona ja Anna

https://onnaviestinta.com/


Onna Viestintä on kahden ystävän tuore viestintäyritys. Onnan takana olemme me, Oona Tarvainen ja Anna Fågel. Olemme yrittäjyyden lisäksi molemmat vielä opiskelijoita. Tapasimme vuonna 2018, kun aloitimme viestinnän opiskelun Jyväskylän yliopistossa. Meillä on Onnan suhteen suuria haaveita ja tavoitteita, joiden eteen teemme töitä.


Kuva: Aleksi Laitinen, Höyrymedia

@hoyrymedia


81 views

Comentarios


bottom of page