top of page
Search
  • Writer's pictureVieraskynä

Maailmassa pysyvää on vain yksi asia: muutos.

Semma saattaakin olla jo monille tuttu opiskelijaruokailun kautta, sillä tarjoamme muun muassa lounas-, kahvila- ja juhlapalveluita Jyväskylän yliopiston kampusalueella, kaupunginkirjastossa ja Kortepohjan ylioppilaskylässä. Haluammekin olla mukana ja läsnä erityisesti opiskelijoiden elämässä, niin arjessa kuin juhlassa. Pyrimme jatkuvasti haastamaan sekä omaa, että asiakkaidemme ajattelua ja tämä onkin myös yksi niistä syistä, miksi olemme yksi Spotlightin tämän vuoden yhteistyökumppaneista.


Elämme erityisesti nyt sellaista aikaa, jossa muutoksia tapahtuu jatkuvasti ja paljon. Jokainen on varmasti kokenut suuriakin muutoksia elämässään näiden viimeisen muutaman poikkeuksellisen vuoden aikana. Välillä elämässä tapahtuvat muutokset ovat omasta tekemisestä riippumattomia, kun taas välillä ne ovat lähtöisin vain itsestä. Muutokset jättävät aina jonkinlaisen jäljen ja vaikuttavat vaihtelevalla tavalla meidän jokaisen omaan ajatteluun ja elämään - joskus positiivisesti ja joskus negatiivisesti. Muutosprosessissa ihmisen on pakko arvioida uudelleen omaa ajatteluaan sekä sitä, millaiseksi näkee oman asemansa ympäristöön nähden.


Vaikka muutokset saattavatkin olla joskus todella kontrolloiva osa elämäämme, tärkeintä on kuitenkin muistaa elää siinä nykyhetkessä. Yksi Semman arvoista onkin pulssilla. Pyrimme pysymään jatkuvassa muutosvalmiudessa ja keskittymään nykyhetkeen sekä erityisesti huomaamaan sen tarjoamat mahdollisuudet. Näin pyrin myös elämään itse omassa arjessani opiskelijana, työntekijänä sekä ystävänä.


Uskon itse vahvasti siihen, että lopulta jokainen ihminen haluaa vain olla onnellinen. Itse ainakin seuraan onnellisuutta valinnoissani hyvinkin vahvasti. Erityisesti arjessa on tärkeää muistuttaa itseään siitä mitkä ovat ne asiat, jotka tekevät onnelliseksi. Onko se esimerkiksi yhteinen lounastaminen ystävien kanssa vai rauhallinen aamukahvihetki? Tulenko onnelliseksi, jos lähden mukaan tähän projektiin tai otan tämän työpaikan vastaan? Hyvä lähtökohta muutokselle onkin mielestäni miettiä, voiko muutoksen tuoma lopputulos tuoda sinulle onnea.


Erityisesti kiireen keskellä pitää välillä pysähtyä ja tarkastella omaa elämäänsä kriittisesti. Kriittinen ajattelu voi olla pelottavaa, mutta se kannattaa. On tärkeää aina aika ajoin varmistaa, että omaa tekemistä ohjaavat juuri ne omat intohimot ja onnellisuus, eivätkä muiden mielipiteet tai sellaisen elämän tavoittelu, mitä pidetään yleisesti ihailtavana. Jos itse huomaan, että jokin asia mihin käytän aikaani ei tuota minulle onnea, alan pohtia sitä kriittisesti. Ensin pohdin, voisinko tehdä jotain toisin, jotta saisin asiasta enemmän irti ja voisin kokea sitä onnellisuutta. Mikäli asia on vaikutusvaltani ulkopuolella, alan pohtia keinoja muuttaa tilannetta tai ihan vain omaa asennettani.


Elämää pitää elää juuri itseään varten. Jos huomaat, että kaipaat muutosta, niin ryhdy toimiin. Pohdi mitkä voisivat olla niitä syitä, että et koe jonkin asian tuottavan sinulle tarpeeksi onnea. Muista aina myös se, että sinusta löytyy kaikki tarvittava voima ja kyky tehdä se muutos. Kaikki lähtee aina pienistä askelista, joista muutoksessa ensimmäinen on luotto omaan ajatukseen!


Iida Kortevaara, Semman markkinointipäällikkö ja opiskelija39 views

Comments


bottom of page